develop own website
Mobirise

ARJAN SCHRIEKS

FINE ART PHOTOGRAPHER

Omstreeks begin van het jaar 2000 ben ik begonnen met fotografie.
De eerste digitale camera's waren net uit, maar erg prijzig en dus voor de hobby fotograaf (zoals mij) niet te betalen.
Daarom was de keus voor analoog niet heel erg moeilijk te maken.
 
Zwart-wit beelden hadden al snel de voorkeur boven kleuropnames. Bij eenvoud en strakke composities heeft kleur 'soms' geen toegevoegde waarde. Losse rollen Ilford film werden gekocht en in een donker hoekje in rolletjes gedraaid. Even later werden de zwart-wit beelden m.b.v. een vergroter in de analoge doka afgedrukt.
 
Inmiddels is de analoge spiegelreflex al een paar jaar ingeruild en ben ik overgestapt naar digitaal. Sinds korte tijd ben ik ook zelf zwart-wit beelden aan het afdrukken in de 'digitale' doka met behulp van Lightroom, Photoshop en een printer.
 
Ik fotografeer graag conceptueel in project vorm. "In mijn hoofd bedenk ik soms beelden en door andere fotografen word ik geïnspireerd. Daar probeer ik dan mijn eigen twist aan te geven. Zo ontstaan mijn series van beelden."
 
De laatste projecten zijn onder andere: 'Zeelandschappen' Hierin speelt het landschap van de zee de hoofdrol en bekende Zeeuwse objecten zoals de Zeelandbrug, torentje Westkapelle en de Delta-werken.
Dit zijn doorlopende projecten waar steeds nieuwe beelden bijkomen en 'oudere' worden verfijnd. Zo blijf ik mijzelf uitdagen!
 
Op mijn site staat een greep uit mijn portfolio!

Address

Poortkade
Zierikzee

Contacts

Email: arjan@schrieks.nl
Phone: 06 53 22 83 55                     

Links

PIXZELZ Bedrijfsfotografie
500PX